Bli aktiv

Det er mange måter å støtte NOAHs arbeid for de ville dyrene på. Her er noen konkrete ting du kan gjøre for å bidra i kampen for et sterkere vern for de ville dyrene:

  • Støtt NOAHs arbeid ved å bli medlem! NOAH er avhengig av støtte fra medlemmer for å kunne presse frem politiske endringer for dyrene. Ditt bidrag er verdifullt - støtt NOAH ved å bli medlem her. Inviter i tillegg venner, familie og kjente til å bli medlemmer. Du kan også gi en donasjon til arbeidet vårt for dyrene til NOAHs kontonummer 7878.05.14336 eller via PayPal
  • Hjelp oss med å spre informasjon om ville dyr. Det er viktig at flere får vite om NOAHs nettsider, og får informasjon om de ville dyrenes sårbare posisjon i Norge. Del derfor gjerne ut NOAHs løpesedler og heng opp våre plakater for dyrene - dette kan bestilles gratis. Legg gjerne ut løpesedler på biblioteker, kaféer og utesteder, og spør om å få legge en bunke hos lokale butikker eller i klesbutikker! Husk også å prate med venner og bekjente om situasjonen for de ville dyrene. Under fanen "Fakta" på denne nettsiden finner du mange gode argumenter.
  • Vær aktiv for de ville dyrene i sosiale medier - følg med på NOAHs arbeid via sosiale medier, og hjelp oss å spre budskapet ved å like, kommentere og dele poster. Følg NOAHs hovedside på Facebook. Du finner oss også på Twitter, Instagram og Youtube.
  • Hjelp oss å presse politikerne til å ta vernet av de ville dyrene på alvor. Send gjerne en e-post til dine lokalpolitikere, samt til politikere fra ditt hjemsted eller ditt parti som sitter på Stortinget, og krev at de skal tar større hensyn til de ville dyrene. Kontakt også stortingspartiene direkte og oppfordre dem til å ta avstand fra utnytting av ville dyr.
  • Vis din støtte for dyrene ved å bruke produkter med dyrevennlig budskap. Vi har både t-skjorter, singletter, gensere, handlenett, klistremerker og buttons i nettbutikken vår. Når du bruker NOAHs produkter sprer du budskapet, og støtter i tillegg NOAHs arbeid ved at inntektene fra salget går til arbeidet vårt for dyrene. NOAHshop finner du her.
  • Hjelp NOAH ved å melde fra hvis du ser noen begå lovbrudd mot ville dyr, eller om noen oppfordre til, eller deltar i ulovlig jakt. Ta også kontakt om du skulle komme over ulovlige feller satt ut i naturen. Alle feller skal f.eks merkes tydelig med navn og adresse, mangler dette kan du melde fra til politiet, eller til NOAH, er du i tvil ta kontakt uansett og spør! Skulle du komme over noe slikt, ta gjerne bilde/video eller screenshot (av poster i sosiale medier el.l) og send til oss på support@dyrsrettigheter.no
  • Skriv innlegg om de ville dyrene, og hvorfor de hører til i norsk natur, og hvorfor vi har et ansvar for å ta vare på dem - enten som leserinnlegg til aviser eller på din egen blogg. Leserinnlegg skaper ofte debatter, og øker dermed det allmenne fokuset på dette temaet. Liste over norske aviser, og gode argumenter du kan bruke i teksten din finner du under fanen "Fakta" på denne nettsiden.
  • Tips NOAH om skadefelling. Hvert år klager NOAH på en lang rekke søknader om skadefelling, og kan på denne måte forhindre at dyr skytes fordi noen mener de er "til bry". Gjess, rev og hakkespett er dyr som ofte søkes skadefelt. Kommer du over artikkel i din lokalavis om noen som har søkt om å få skadefelle dyr, eller vet du om noen som har fått tillatelse til å skyte dyr i yngletiden? (tiden når dyrene får unger) Skriv til oss på support@dyrsrettigheter.no  Les mer om skadefelling.
  • Hjelp skadde dyr. Kommer du over et skadet dyr som behøver hjelp? Husk at alle har hjelpeplikt når dyr lider! Ta kontakt med nærmeste veterinær for å spørre om råd. Har du kommet over en skadet fuglunge kan du lese vår guide om hvordan du kan hjelpe fuglen!
  • Hjelp dyrene rundt deg! Det er mange ting man kan gjøre for å hjelpe dyrene. Hva med å sette opp fuglekasser, pinnsvinhus eller insekthotel? Mange dyr har også behov for ekstra mat, spesielt i løpet av vinterhalvåret. Les gjerne mer her om hvordan du kan hjelpe fuglene om vinteren.
Hovedfoto: iStock